Sweater Flashing Flashing Lights Lights Sweater Flashing Sweater Ugly Ugly Ugly Lights Flashing f6gyv7Yb
Dames 2019 Koop Lauren® Online SchoenenCollectie Ralph W9ED2YHIbe

Foto: Susanne Helmer

Wie wel eens in Mediterrane landen is geweest, weet dat de automobilisten er dol zijn op toeteren. Toeteren is een soort gewoonte, net als het stuur draaien, of in de achteruitkijkspiegel kijken. Een essentieel onderdeel bij het rijden.

In Marokko claxonneren ze als het licht nog op rood staat, zodat de voorste auto’s niet in slaap dutten. Ze toeteren als ze langs rijden, een kruispunt oversteken, als ze een vrouw lekker vinden en als ze geïrriteerd zijn. Met heel veel auto’s bij elkaar is dat een enorm, onophoudelijk kabaal.

Maar het kan erger. In India bijvoorbeeld. Of in Egypte waar toeteren een vorm van muziek maken is. Zo zijn er chauffeurs die non-stop in een bepaald ritme de toeter hanteren. Of ze nu stil staan of rijden, ze blijven het deuntje herhalen.

Voor sommigen is dat niet genoeg. Een jonge taxi-chauffeur die me een dag vergezelde naar een afspraak in een buitenwijk van Caïro had een extra apparaatje dat een soort van zanikend geluid maakte voor als de claxon niet voldeed.

InkoopVerkoop De Ruil Louboutin Advertenties Vind Beste En Prijs j543ARL

Wanneer een auto niet snel genoeg aan de kant ging en hij niet tussen de rijstroken door kon, zette hij het zwaardere geschut in. En zit je de rit uit en ben je eenmaal op je bestemming, dan voelt de zalige stilte oorverdovend aan.

hassnae[at]aichaqandisha.nl

Shirt ShirtWhite Red Levi's In Tab Levis Crew T Neck Men's wXikOTPuZ